8 اصل مهم در طراحی چیدمان منزل
اصول طراحی داخلی خانه
اصول طراحی دکوراسیون داخلی به مجموعه قوانینی گفته میشه که مرتبط با رنگ، بافت، اندازه و نوع وسایل در یک محیط هست. رعایت این قوانین باعث میشه در نهایت ما محیطی داشته باشیم که چیدمان ایده آل و در عین حال استاندارد و متناسب با شرایط محیط رو داره. در ادامه 8 اصل مهم رو با هم بررسی می کنیم.
- اصل اول : توازن یا بالانس
بالانس به توزیع برابر اجسام در اتاق به لحاظ بصری گفته میشه که شامل سه بخش هست.
بالانس متقارن معمولا در طراحی به سبک کلاسیک و طراحی های سنتی به چشم می خوره که وسایل و اشیا بصورت قرینه و آیینه ای روبروی هم چیده میشن.
بالانس نامتقارن که این روزها در سبک مدرن خیلی دیده میشه و مورد استقبال مردم قرار گرفته، به این حالته که به وسیله قراردادن اشیایی متفاوت اما از لحاظ بصری هم وزن به دست میاد. یعنی در حالت کلی تفاوتی بین اجسام و حالات و مکان قرارگیری مشاهده نمیشه اما در کل هارمونی زیبایی بین آنها دیده میشه. بالانس نامتقارن خودمونی تر ولی سخت تر انجام میشه.
بالانس شعاعی مدل دیگه ای از بالانس هاست که در این حالت همه المان ها و وسایل در انواع سبک های دکوراسیون داخلی، حول یه نقطه مرکزی چیده میشه و معمولا از این بالانس برای خونه های کوچیک برای ایجاد فضایی شیک و صمیمی تر استفاده میکنن.
- اصل دوم : تاکید
برای ایجاد تاکید و خارج کردن فضا از یکنواختی از نقطه کانونی استفاده می کنیم. حالا بنظرتون این نقطه کانونی چیه و چطوری بدست میاد؟
نقطه ی کانونی در واقع نقطه ای از فضای خونه هست که به محض ورودتون به فضای خونه یا اتاق، توجه شما رو به خودش جلب میکنه. اولین نقطه که کنجکاوری شما رو بالا بیاره میتونه توسط یه شومینه یا دیوار چیدمان بشه که البته این ابتدایی ترین مثال برای چگونه ایجاد کردن نقطه کانونی هست.
نمونه های دیگه ای از نقطه کانونی شامل ویترین وسایل تزیینی ، نوع مبلمان ، میز جلومبلی هست.
- سومین اصل : ریتم
هدف از ایجاد ریتم گردش چشم در فضاست. نگاه مخاطب باید از المانی به المان دیگه سوق داده بشه که در نتیجه کل فضای خونه زیباتر به نظر میرسه.
ریتم به تکرار الگوی بصری گفته میشه و برای دسترسی به این حالت در طراحی باید به نوع تکرار، گذار و کنتراست فکر کنیم.
- اصل چهارم : تناسب
یعنی رابطه ایی که بین دو عنصر در فضا وجود داره و نحوه قرارگیری آنها در کنار هم.
- اصل پنجم : مقیاس و نسبت
این دو اصل از اصول طراحی داخلی هست که کاملا به هم وابسته هستن و میتونن تاثیر زیادی در دکور و فضای داخلی خونه داشته باشن چه در فضای سالن پذیرایی، چه در اتاق ها.
قیاس و نسبت هر المان می تونه بر اساس مقایسه یک شی با دیگری یا با کل فضا سنجیده شه.
- اصل ششم : تضاد
برای ایجاد کنتراست بصری در فضا می تونیم از رنگ ، شکل و بافت استفاده کنیم. رنگ، شکل و بافت هر کدام تاثیر زیادی در طراحی داخلی خونه میذاره و برای اثربخشی بهتر توازن قابل ملاحظه ایجاد بشه تا حس بهتری نسبت به دکوراسیون منزلتون داشته باشین.
- اصل هفتم : روشنایی
یکی از مهمترین اصول طراحی داخلی توجه به روشنایی فضای داخل خونه هست. درحالت کلی ما سه نوع روشنایی داریم : روشنایی عمومی، روشنایی خاص و روشنایی تاکیدی.
روشنایی عمومی همون روشنایی سقف که کل فضا رو بطور برابر روشن میکنه . در حالت خاص برای قسمت های خاصی که طراحی شده منبع نوری رو در نظر می گیریم مثل چراغ های زیر کابینت های آشپزخونه که نقش بسزایی در اصول طراحی داخلی خونه دارن.
روشنایی تاکیدی نیز برای تاکید روی یه شی خاص مثل یه تابلو مورد استفاده قرار می گیره.
به این نکته توجه کنین که با رعایت کردن اصول طراحی داخلی مربوط به روشنایی میتونین یه فضای کوچیک رو با نورپردازی مناسب طوری طراحی کنین که بزرگتر و دلبازتر به نظر برسه. در واقع نور طبیعی در هر مکانی میتونه روشنایی خونه رو تامین کنه اما شما با استفاده از تجهیزاتی مثل آباژور، لوستر، انواع چراغ های LED و چراغ های دیواری علاوه بر تامین روشنایی بیشتر، زیبایی خونه رو هم چند برابر می کنید.
- اصل هشتم : هارمونی و اتحاد و هماهنگی
مهمترین فاکتور برای رسیدن به این اصل انتخاب سبک هست. سبک باعث میشه فاکتورهایی که شامل المان های معماری، مبلمان، اکسسوری، چیدمان و … هستن با یکدیگر در هماهنگی کامل باشن.
همه ی این عواملی که گفتم دارای اشتراکاتی در طرح، نقش، رنگ، شکل، بافت، متریال، مقیاس و اندازه هستن. وقتی شما به درستی از عوامل بهره ببرین فضای دلنشین و زیبایی خواهید داشت.
امیدوارم این مطلب به شما بابت چیدمان فضای خونه کمک کرده باشه و خوشحال میشم اگه مطلبی در مورد این اصول میدونین در قسمت نظرات به ما بگین.
دیدگاهتان را بنویسید